CHIRURGIA GHIDATA IN IMPLANTOLOGIE

 

In ultimii ani tehnologia a avansat atat de mult incat imagistica dentara si protocoalele in implantologia dentara fac din ce in ce mai usoara inserarea unui implant in cavitatea orala. Ideea implementarii acestor ghiduri chirurgicale este de a simplifica interventiile invazive si complexe.

Elementele necesare realizării ghidului chirurgical

Chirurgia ghidata foloseste un program care ne permite sa imbinam informatiile radiologice cu informatia situatiei clinice a cavitatii orale a pacientului. Pentru a realiza un ghid chirurgical implantologie avem nevoie de 3 elemente:

– Datele pe care le observam in CBCT-ul pacientului;
– Un wax-up virtual al proiectului protetic;
– Amprentele cavitatii orale a pacientului.

Te confrunți cu probleme dentare greu de gestionat? Nu le lăsa să îți afecteze sănătatea, sună-ne pentru a afla care sunt soluțiile potrivite pentru tine:
0751 051 096, sau completează Formularul de programare, și te sunăm noi!

Planul programului imagistic va evidentia locatia anumitor elemente anatomice pe care vrem sa le protejam de orice fel de accidente, ghidul chirurgical minimizand complet riscul ca medicul practicant sa le lezeze.

Avantajele ghidului chirurgical de implantologie

Avantajele utilizarii unui ghid chirurgical implantologie:

  • Inserarea precisa a implantului (pentru informații suplimentare despre acest subiect, vizitează pagina noastră despre implanturi dentare);
  • Reducerea riscurilor de a leza elemente anatomice importante;
  • Reducerea timpului intraoperator;
  • Utilizarea informatiei digitale pentru a educa usor pacientul;
  • Implanturile pot fi introduse deseori inclusiv in oasele maxilare compromise d.p.d.v. osos.

Pentru pacientii edentati partial sau total (unde nu mai este prezent in gura niciun dinte)

tehnologia ne va ajuta sa realizam digital partea protetica provizorie in functie de ghidul chirurgical, astfel dupa inserarea mai multor implanturi, in aceeasi sedinta pacientului i se va insera si elementul protetic, nemaifiind nevoie sa ii fie luate amprente cu materialul clasic de amprenta dupa interventia chirurgicala si sa revina intr-o a doua sedinta pentru aceasta lucrare protetica provizorie. Timpul de lucru si confortul pacientului vor fi sporite considerabil. In cazul in care un pacient beneficiaza de acest tip de tratament, acesta trebuie sa inteleaga si sa respecte cu strictete indicatiile postchirurgicale.

Tipuri de ghiduri chirurgicale

Exista mai multe tipuri de ghiduri chirurgicale:

Dacă vrei să previi apariția unor probleme dentare în viitor, descoperă mai multe informații despre tratamentele pe care le oferim. Contactează-ne pentru a primi un sfat specializat la telefon
0751 051 096 sau prin Formularul de programare.

  1. Ghid chirurgical cu suport osos. Acest tip de ghid are nevoie de un lambou gingival mai extins.
  2. Ghid chirurgical cu suport gingival. Acest ghid este recomandat pacientilor edentati total. Principalul avantaj consta in faptul ca nu trebuie descoperita gingia pe o suprafata mare si este minim invaziva incizia. Dezavantajul este ca ghidul nu are o stabilitate potrivita si trebuie manevrat de un medic cu experienta.
  3. Ghid chirurgical cu suport dentar. Este cel mai precis ghid, mai ales in cazul edentatiilor simple.

Dezavantajele unui ghid chirurgical implantologie sunt costurile mari si timpul investit de medic pentru a-si perfectiona tehnica. In timp ce chirurgia implantara ghidata este mai confortabila si rapida pentru pacient, deseori timpul de pregatire al medicului pentru planificarea procedurii creste fata de procedura implantarii traditionale. Cu toate acestea tehnologia necesara devine, cu trecerea timpului, mai ieftina, avantajele ajungand sa fie mai clare in asa fel incat cadrele medicale vor investi in echipamentul si pregatirea pentru tratamentele high tech.

In multe cazuri tehnica digitala este o oportunitate valoroasa pentru pacient pentru a fi mai implicat in planul de tratament. Oamenii deseori gasesc fascinant sa vizualizeze propriul plan de tratament virtual, facand mai usoare optiunile posibile de tratament si riscurile posibile implicate. Nivelul crescut de educatie pentru pacient il ajuta pe acesta sa accepte mai usor planul de tratament propus.

Deci, dacă te gândești la înlocuirea dinților lipsă prin implanturi dentare, nu ezita să explorezi opțiunile oferite de chirurgia ghidată în implantologie. Consultă un medic stomatolog specializat pentru a afla mai multe despre această tehnică și pentru a găsi cea mai bună soluție pentru tine (Poți arunca o privire în pagina de servicii stomatologice ale clinicii noastre).

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți și cauți informații suplimentare despre tratament, ia legătura cu noi: telefon
0751 051 096 sau online prin Formularul de programare