Implant dentar All-on-6

all-on-6.jpg

Începând cu utilizarea pe scară largă a implanturilor dentare, reabilitarea arcadelor complet edentate cu implant dentar a devenit tot mai comună. Această reabilitare se poate face fie prin proteză fixă, fie prin proteză amovibilă. Stomatologia implantară All-on-6 este un tratament dentar care presupune înlocuirea unui set complet de dinți cu o punte fixă susținută de șase implanturi dentare. Este o alternativă mai sigură și mai durabilă pentru protezele totale tradiționale și poate îmbunătăți funcția și estetica cavității bucale pentru cei care și-au pierdut toți dinții naturali.

Cui se recomandă?

Tratamentul All-on-6 este de obicei recomandat celor care au pierdut toți dinții din cauza bolii parodontale avansate, cariilor și traumatismelor.

Cariile netratate sau multiplele fracturi dentare pot duce la pierderea dinților. All-on-6 poate fi o soluție eficientă pentru a înlocui dinții pierduți și a restabili funcționalitatea masticatorie.

De asemenea, este o opțiune pentru cei care nu sunt candidați potriviți pentru implanturile dentare tradiționale din cauza lipsei unei densități osoase suficiente în maxilar. Prin utilizarea a șase implanturi dentare, All-on-6 oferă o stabilitate și o rezistență superioare chiar și în cazurile în care osul maxilar nu este suficient de dens.

Te confrunți cu probleme dentare greu de gestionat? Nu le lăsa să îți afecteze sănătatea, sună-ne pentru a afla care sunt soluțiile potrivite pentru tine:
0751 051 096, sau completează Formularul de programare, și te sunăm noi!

Procesul tratamentului

Examinare și evaluare inițială: Procesul de tratament începe cu o examinare amănunțită și o evaluare a sănătății bucale a pacientului de către un medic stomatolog profesionist calificat. Aceasta poate include raze X și scanări 3D pentru a determina starea osului maxilar și cea mai bună localizare pentru viitoarele implanturi dentare.

Planificare și pregătire: Pe baza evaluării inițiale, medicul va crea un plan de tratament personalizat pentru pacient. Acesta va include numărul de implanturi dentare necesare și poziționarea acestora în maxilar. Dacă este necesar, pacientul poate fi supus unor proceduri preliminare, cum ar fi extracții dentare sau tratamente pentru boala parodontală, pentru a pregăti zona pentru implanturi.

Plasarea implanturilor:  Odată ce pacientul este pregătit, medicul stomatolog va plasa implanturile dentare în maxilar. Acest proces se realizează sub anestezie locală, pentru a asigura confortul pacientului. Implanturile sunt inserate în osul maxilar, oferind o bază solidă pentru puntea dentară.

Perioada de vindecare și integrare: După plasarea implanturilor, urmează o perioadă de vindecare, în timpul căreia implanturile se integrează cu osul maxilar. Această etapă este esențială pentru stabilizarea implanturilor și crearea unei baze solide pentru puntea dentară. Durata perioadei de vindecare poate varia în funcție de fiecare pacient în parte, dar de obicei durează câteva luni.

Realizarea și fixarea punții dentare: Odată ce implanturile s-au integrat complet cu osul, pacientul se va întoarce la stomatolog pentru a-i instala puntea permanentă. Puntea este de obicei realizată din porțelan sau ceramică, rășină acrilică și este făcută la comandă pentru a se potrivi cu dinții naturali ai pacientului ca mărime, formă și culoare.

Consultații și întreținere: După finalizarea tratamentului, pacientul va fi programat pentru consultații periodice de urmărire pentru a se asigura că puntea dentară și implanturile dentare funcționează în mod corespunzător. Medicul stomatolog va oferi și instrucțiuni de îngrijire și igienă orală adecvată pentru a menține sănătatea și longevitatea implanturilor.

Dacă vrei să previi apariția unor probleme dentare în viitor, descoperă mai multe informații despre tratamentele pe care le oferim. Contactează-ne pentru a primi un sfat specializat la telefon
0751 051 096 sau prin Formularul de programare.

Beneficiile implantului dentar all-on-6

Unul dintre principalele beneficii ale stomatologiei All-on-6 este că ofera o soluție mai comodă, mai utilă și mai eficientă decât proteza totală clasică. Spre deosebire de protezele tradiționale, care pot fi îndepărtate și pot necesita ajustări frecvente, puntea All-on-6 este fixată pe loc și nu necesită îngrijire sau întreținere specială.

Un alt avantaj al implantologiei All-on-6 este că poate îmbunătăți funcția și estetica cavității orale. Puntea fixă permite pacientului să mănânce și să vorbească mai natural, iar porțelanul sau materialul ceramic folosit pentru realizarea punții este foarte rezistent la colorare și decolorare.

Este importat de reținut că stomatologia implantară All-on-6 este o procedură chirurgicală majoră care necesită o investiție semnificativă de timp și bani. De asemenea, nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece necesită un maxilar sănătos și o sănătate orală generală bună. Cu toate acestea, pentru cei care sunt candidați potriviți, poate fi un tratament care va schimba viața, în special pentru că restabilește funcția aparatului stomatognat și încrederea pacientului. Poți afla mai multe informații accesând pagina noastră de servicii implanturi dentare.

În concluzie, procedura All-on-6 este un tratament predictibil care presupune inserarea a șase implanturi susținute de o punte fixă care înlocuiește dinții naturali și este o metodă utilizată pe scară largă pentru reabilitarea complexă a edentatului total. Aceasta reabilitare prin implanturi dentare necesită o selecție corectă a cazului, o intervenție chirurgicală inteligentă, procedură și planificare protetică atentă pentru a atinge un rezultat de succes.

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți și cauți informații suplimentare despre tratament, ia legătura cu noi: telefon
0751 051 096 sau online prin Formularul de programare


One comment

  • Bia

    17/01/2023 at 09:19

    Foarte bun articolul, iti raspunde la toate intrebarile, pe intelesul tuturor. Multumim! ^_^

Comments are closed.