Varsta minima si maxima pentru implant dentar

implant-dentar-varsta-inaintata.jpg

Implantul la copii sau varstnici este o tema destul de putin dezbatuta, insa de mare interes pentru respectivele categorii de persoane. De aceea, in acest articol voi raspunde la principala temere sau intrebare pe care acesti subiecti o exprima: „Ma calific pentru operatia de implant, avand in vedere varsta mea?”

VARSTA MINIMA

​La adolescenti, varsta minma la care se poate face implantul este de 17 ani, insa ultimele studii au evidential faptul ca operatia poate fi facuta chiar si inainte de pubertate. In acest sens, in clinicile de implantologie din occident, implantul la copii este deja o realitate.

VARSTA MAXIMA

​Implantul la varsta inaintata este din ce in ce mai des solicitat. Nu exista o limita maxima, in clinica noastra recordul fiind detinut de o persoana in varsta de 84 de ani. Chiar daca numarul de ani nu conteaza, totusi trebuie specificat ca, la fel ca orice alta operatie, implantul dentar are anumite riscuri si poate fi contraindicat in anumite cazuri.

STAREA DE SANATATE, CONDITIA PENTRU UN IMPLANT DENTAR REUSIT

Daca starea de sanatate este relativ buna, operatia se poate realiza fara probleme, chiar si in cazul persoanelor octogenare.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de anumite aspecte specifice vârstei și să se acorde o atenție sporită:

Te confrunți cu probleme dentare greu de gestionat? Nu le lăsa să îți afecteze sănătatea, sună-ne pentru a afla care sunt soluțiile potrivite pentru tine:
0751 051 096, sau completează Formularul de programare, și te sunăm noi!

Evaluarea medicală completă

Înainte de a efectua operația, medicul stomatolog va efectua o evaluare medicală completă, luând în considerare condițiile medicale preexistente ale pacientului.

Este esențial să se țină cont de factorii de risc specifici vârstei, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, diabetul sau problemele de coagulare a sângelui. Aceasta ajută la identificarea oricăror potențiale complicații și la stabilirea unui plan de tratament adecvat.

Evaluarea densității osoase

Pacienții mai în vârstă pot prezenta o densitate osoasă redusă, ceea ce poate influența succesul implantului dentar. În unele cazuri, poate fi necesară o evaluare suplimentară a densității osoase și, dacă este necesar, o intervenție de augmentare osoasă pentru a asigura stabilitatea implantului.

Evaluarea capacității de vindecare

Cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului de a se vindeca poate fi afectată. De aceea, este important să se țină cont de această aspect și să se ia măsuri suplimentare pentru a promova o vindecare eficientă. Medicul stomatolog poate recomanda utilizarea de medicamente sau suplimente care să sprijine procesul de vindecare.

Colaborarea cu echipa medicală

În cazul pacienților mai în vârstă, este recomandat să existe o colaborare strânsă între medicul stomatolog și restul echipei medicale care îi îngrijește. Comunicarea și coordonarea între specialiști sunt esențiale pentru a asigura o abordare integrată și personalizată a tratamentului.

Indiferent de varsta, pentru realizarea unui implant dentar este nevoie ca maxilarul sa aiba suficient tesut osos. Daca osul nu se afla in parametri optimi, pentru a fixa implantul va fi nevoie de o procedura suplimentara: aditia osoasa. Pentru mai multe informații despre acest tratament, accesează pagina noastră de servicii – adiție osoasă.

Dacă vrei să previi apariția unor probleme dentare în viitor, descoperă mai multe informații despre tratamentele pe care le oferim. Contactează-ne pentru a primi un sfat specializat la telefon
0751 051 096 sau prin Formularul de programare.

Beneficiile implantului dentar la vârste diferite

Beneficiile implantului dentar pot fi experimentate la vârste diferite, aducând îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții pacienților. Iată câteva dintre beneficiile specifice pentru fiecare grupă de vârstă:

Beneficiile implantului dentar la tineri

Iată care sunt beneficiile implantului dentar la tineri:

 • Înlocuirea unui dinte lipsă la o vârstă fragedă, prevenind deplasarea sau dezechilibrarea celorlalți dinți.
 • Conservarea structurii osoase și a aliniamentului dentar natural.
 • Restaurarea funcționalității masticatorii și a vorbirii.
 • Îmbunătățirea esteticii zâmbetului și a încrederii în sine.

Beneficiile implantului dentar la adulți

Beneficiile implantului dentar la adulți includ:

 • Înlocuirea dinților lipsă, reducând riscul de deteriorare a restului dinților și de apariție a afecțiunilor gingivale.
 • Restabilirea funcționalității complete a masticației și a vorbirii.
 • Recuperarea estetică a zâmbetului, creând un aspect natural și armonios.
 • Prevenirea deplasării și dezechilibrării dinților vecini și menținerea sănătății osoase în maxilar.

Beneficiile implantului dentar la vârstnici

Beneficiile implantului dentar la vârstnici sunt următoarele:

 • Îmbunătățirea calității vieții prin restabilirea masticației și a vorbirii adecvate.
 • Menținerea unei alimentații sănătoase și variate, având capacitatea de a consuma alimente solide.
 • Sprijinirea structurii osoase, prevenind deteriorarea și resorbția osoasă.
 • Îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în propriul zâmbet.

În fiecare etapă a vieții, implantul dentar oferă beneficii semnificative, restabilind sănătatea orală și contribuind la o calitate mai bună a vieții în general.

Așadar, varsta nu ar trebui să fie un obstacol în cazul implantului dentar. Atât tinerii, cât și persoanele în vârstă pot beneficia de această soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Cu toate acestea, este important să consulți un medic stomatolog pentru a stabili eligibilitatea ta și a beneficia de îndrumare personalizată în alegerea tratamentului potrivit.

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți și cauți informații suplimentare despre tratament, ia legătura cu noi: telefon
0751 051 096 sau online prin Formularul de programare

Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

Te confrunți cu probleme dentare greu de gestionat? Nu le lăsa să îți afecteze sănătatea, sună-ne pentru a afla care sunt soluțiile potrivite pentru tine:
0751 051 096, sau completează Formularul de programare, și te sunăm noi!

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!

Dacă vrei să previi apariția unor probleme dentare în viitor, descoperă mai multe informații despre tratamentele pe care le oferim. Contactează-ne pentru a primi un sfat specializat la telefon
0751 051 096 sau prin Formularul de programare.DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

Politica de confidentialitate     Termeni si conditii     ANPC

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți și cauți informații suplimentare despre tratament, ia legătura cu noi: telefon
0751 051 096 sau online prin Formularul de programare