Riscuri implant dentar

24/02/2020 0
riscurile-implantului-dentar.jpg

Datorita faptului ca procedura de insertie a implantului dentar este o operatie chirurgicala, fiecare pacient se supune anumitor riscuri ce pot avea uneori consecinte negative. De aceea este bine sa te informezi inainte despre cum poti evita riscurile implantului dentar, sa alegi o clinica de implantologie si un doctor specializat in chirugie dentara.

​​Principalele riscuri sunt:

NEINTEGRAREA IMPLANTULUI

Principalul risc de luat in seama este lipsa de integrare, adica implantul nu se sudeaza de os. Aceasta se datoreaza deseori lipsei de colaborare din partea pacientilor – fumatori care promit solemn ca se lasa de fumat si nu o fac, persoane care nu isi mentin un status de igiena bun dupa operatie sau nu respecta intocmai instructiunile post – operatorii, infectii ale dintilor vecini, etc.

In aceasta situatie implantul este indepartat, locul se curata si este plasat altul sau se reconstruieste osul cu substituent osos si apoi se pune un nou implant dentar.

Dr. Nassar foloseste implanturi personalizate, astfel incat riscul de a pierde implantul este extrem de scazut.
Daca totusi se produce acest efect nedorit, Dr Nassar ofera inlocuirea implantului cu titlu gratuit.

UMFLATURA (EDEMUL)

​Unul din riscurile implantului dentar, edemul (umflatura), apare atunci cand instructiunile post-operatorii nu sunt respectate. Pentru a reduce acest risc, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile chirurgului, respectiv sa mentina o buna igiena orala (spalaturi bucale frecvente) si sa urmeze medicatia prescrisa (antiinflamatorii, antibiotic, etc.).

LEZAREA NERVILOR

Lezarea nervilor este un alt risc care, atunci cand apare, cauzeaza durere, amorteala sau funicaturi dintilor, gingiei, obrajilor sau buzelor. Lezarea se produce prin atingerea sau apropierea de structuri anatomice vecine – nervul alveolar inferior la mandibula.

Aceaste riscuri pot fi prevenite printr-un examen clinic si radiologic foarte riguros inaintea operatiei , incluzand CT daca este cazul, si respectarea precisa a protocolului operator.

INFECTIA

Inflamarea post-operatorie accentuata este un alt risc ce poate fi impiedicat prin utilizarea intregului echipament si instrumentar steril, campuri sterile sau de unica folosinta, masuri riguroase de asepsie si antisepsie.

La clinica de implantologie, Dr Nassar a implementat aceste masuri stricte dupa modelul spitalicesc din Israel, clinica fiind in intregime organizata dupa acest model.

PIERDEREA IMPLANTULUI

O alta posibila problema ce poate aparea este pierderea implantului (cu tot cu coroana) dupa un numar de luni. In general, acest risc se datoreaza unei constructii a coroanei necorespunzatoare si se intampla in cabinetele care nu au propriul lor chirurg, ci un colaborator extern. Din acest motiv nu exista o legatura stransa intre echipele de specialisti.

Clinica noastra ofera pacientilor toate specialitatile stomatologice si de aceea riscul de pierdere a implantului este redus la minim.

PIERDEREA SUBSTITUENTULUI OSOS

In cazul implanturilor dentare ce necesita aditie osoasa, dupa operatie se pot pierde granule din acest os. Acest risc poate aparea in zilele de dupa interventie, datorita edemului sau inchiderii necorespunzatoare.

Dr Nassar opereaza dupa un protocol strict, folosind know-how-ul scolii de medicina din Israel. Supra-specializarea sa in implantologie dentara indica de la sine ca incidente de acest gen nu se pot intampla.​


lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

ro_RO