Dacă vrei să-ți albești dinții, apelează întotdeauna la un doctor specialist

20.png

La fel ca orice procedură medicală, albirea dinților implică un anumit grad de risc. De aceea, este important să descoperi cum poți obține un zâmbet mai alb în cea mai sigură modalitate posibilă.

Dacă te gândești să îți albești dinții, există câteva reguli esențiale de urmat, precum și anumite lucruri de evitat.

Lasă albirea dinților în mâinile profesioniștilor

Când vine vorba de albirea dinților, nu există cu adevărat o sursă mai bună de informații decât medicul tău stomatolog.

Medicii dentiști sunt calificați pentru a efectua tratamentul, dar vor putea lua în considerare nevoile tale dentare. Dentistul poate folosi o substanță de albire a dinților mult mai puternică decât orice produs de albire a dinților disponibil fără prescripție medicală. Din acest motiv, albirea dinților efectuată de un dentist îți va oferi cele mai bune rezultate.

Albirea dinților efectuată de dentist nu numai că va fi mai eficientă, dar va fi și mai sigură

Dentistul te va examina înainte de tratament și se va asigura că cavitatea bucală este într-o stare sănătoasă. De asemenea, va depista eventuale semne ale unor boli. Toate acestea se vor întâmpla în locația cea mai sigură… cabinetul stomatologic. Cabinetele stomatologice sunt supuse unor controale stricte și riguroase pentru igienă, sterilizare și curățenie. Atunci când vizitezi un cabinet stomatologic, poți avea încredere că zâmbetul tău este în mâini sigure.

Te confrunți cu probleme dentare greu de gestionat? Nu le lăsa să îți afecteze sănătatea, sună-ne pentru a afla care sunt soluțiile potrivite pentru tine:
0751 051 096, sau completează Formularul de programare, și te sunăm noi!

Sfaturi pentru menținerea dinților albi

Pentru a te asigura că nu trebuie să mergi constant la clinica dentară locală, menține-ți dinții frumoși și albi cu aceste metode:

 • Renunță la fumat.
 • Evită alimentele și băuturile care pot păta dinții, cum ar fi sosurile închise la culoare, vinul, cafeaua, ceaiul și chiar unele fructe, precum căpșunile și afinele.
 • Periază-ți dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu peroxid de hidrogen pentru albire.
 • Redu consumul de zahăr.
 • Mergi regulat la dentist.

De ce se îngălbenește smalțul dentar?

Dinții galbeni sunt rezultatul petelor intrinseci și extrinseci. Petele extrinseci sunt cauzate de o igienă orală inadecvată sau de consumul anumitor alimente, inclusiv fructe de pădure și sos de soia, sau de băuturi precum cafeaua, ceaiul și vinul. Produsele bogate în cromogeni se pot atașa de smalțul dinților și pot cauza colorarea.

Cauza cea mai comună a petelor intrinseci, uneori numite colorări interne, poate fi atribuită factorilor precum genetica, vârsta, medicamentele cum ar fi antibioticele, antihistaminicele și chimioterapia. Prea multa expunere la fluorură poate provoca, de asemenea, pete intrinseci.

De ce pot fi periculoase produsele convenționale de albire a dinților?

Dacă alegi metoda greșită de albire a dinților, îți poți pune în pericol sănătatea dinților, având mai multe probleme decât doar dinții galbeni. Folosirea incorectă a tehnicilor de albire poate duce la:

 • Sensibilitate dentară.
 • Afectarea gingiilor.
 • Rezultate neuniforme.
 • Creșterea riscului de carii și deteriorare a dinților.
 • Deteriorarea smalțului dentar.

albire dinti

Află mai multe despre albirea sigură a dinților discutând cu un dentist

Înainte de a începe o rutină de albire a dinților, este o idee bună să discuți cu dentistul tău. Acesta te poate ajuta să decizi care sunt cele mai bune opțiuni pentru obiectivele tale. Află din pagina noastră cu servicii de albire dentară când poți să optezi pentru o albire dinti profesionala.

Opțiuni profesionale de albire a dinților

Înainte de a începe orice proces de albire a dinților acasă, îți recomandăm să discuți cu dentistul tău pentru a vedea ce recomandă pentru obiectivele tale specifice. Dar dacă îți faci griji cu privire la siguranța metodelor de albire disponibile fără prescripție medicală sau ai încercat unele și nu ai obținut rezultatele dorite, albirea profesională a dinților poate fi o opțiune.

Dacă vrei să previi apariția unor probleme dentare în viitor, descoperă mai multe informații despre tratamentele pe care le oferim. Contactează-ne pentru a primi un sfat specializat la telefon
0751 051 096 sau prin Formularul de programare.

Când vine vorba de metodele profesionale de albire a dinților, există în general două opțiuni:

 • Gutiere personalizate pentru albirea acasă, unde ți se ia o amprentă a dinților pentru a crea o gutieră care să se potrivească perfect în gură.
 • Albirea în cabinet, unde va trebui să mergi la dentist pentru tratamente de albire.

În ambele cazuri, dentistul poate utiliza o concentrație special formulată a unui agent de albire, în funcție de tehnică.

În special pentru albirea cu peroxid de hidrogen, dentistul poate controla durata exactă în care dinții tăi sunt expuși la substanța chimică, precum și cantitatea folosită. De asemenea, folosește și metode profesionale pentru a preveni contactul substanței chimice cu gingiile și inflamația.

Dentistul poate combina, de asemenea, albirea dinților cu o ședință de curățare profesională a dinților. Rezultatul va fi, de obicei, dinți mai albi decât ar fi fost în urma utilizării unui produs disponibil fără prescripție medicală.

Poți să-ți albești dinții dacă ai avut intervenții stomatologice?

Dacă ai avut intervenții stomatologice, cum ar fi plombe, coroane, punți sau fațete dentare, este important să știi că produsele de albire a dinților nu vor albi aceste materiale.

Asta nu înseamnă că albirea dinților nu este o opțiune, dar nu este la fel de simplă. Așa că este mai bine să discuți cu dentistul tău despre opțiunile tale.

Cine nu este candidat pentru albirea dinților?

Albirea dinților poate elimina decolorările și petele și poate lumina zâmbetul cu câteva nuanțe. Dacă iei în considerare albirea dinților și vrei să afli dacă ești sau nu candidat bun pentru albirea dinților, citește mai departe.

Candidați potriviți

Persoanele care nu au sau au puține plombe sunt cei mai predispuși să beneficieze de albirea dinților. Gingiile sănătoase sunt, de asemenea, o precondiție pentru tratamentele de albire a dinților – niciun dentist responsabil nu va face un tratament de albire la un pacient care are boală parodontală.

Candidați nepotriviți

Există unele circumstanțe care pot face tratamentele de albire mai puțin eficiente. În unele cazuri, nu vei fi candidat pentru albirea dinților deloc.

Copii sub 16 ani

Dacă ai mai puțin de 16 ani, nu ești candidat pentru albirea dinților. Acest lucru se datorează faptului că camera pulpară din dinții tineri este mai mare decât cea a unui adult și tratamentele de albire ar putea cauza iritații.

Femei însărcinate și care alăptează

Dacă ești însărcinată sau alăptezi, nu se recomandă albirea dinților.

Alergii și sensibilități

Dacă ai dinți sensibili, ar trebui să-ți informezi dentistul. S-ar putea să nu fii candidat pentru albirea dinților. Dacă ești alergic la peroxid, nu vei putea să-ți albești dinții, deoarece peroxidul este ingredientul activ în sistemele de albire.

Restaurări multiple

Dacă ai multe plombe sau coroane, s-ar putea să nu fii candidat pentru albirea dentară. Acest lucru se datorează faptului că restaurările nu vor răspunde la albire și un tratament de albire ar putea duce la o aparență foarte neuniformă. Dacă încă nu ai făcut restaurările și iei în considerare albirea dinților, ar trebui să faci tratamentul de albire înainte de a face restaurările.

Ca un ultim sfat, înainte de a lua în considerare un tratament de albire, asigură-te că ai așteptări realiste. Desigur, așteptările prea mari de la tratament nu te vor împiedica să-l faci, dar ține minte că dinții tăi nu vor fi de obicei extrem de albi. Poți, totuși, să te aștepți să fie mult mai albi decât înainte de tratament.

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți și cauți informații suplimentare despre tratament, ia legătura cu noi: telefon
0751 051 096 sau online prin Formularul de programare