Paradontoza si pericolul care ne pandeste de dupa usa

Paradontoza si pericolul care ne pandeste de dupa usa – 5- 7 tipsuri utile ca sa nu facem/ ca sa ne pazim de paradontoza.
Parodontoza e una dintre bolile cele mai raspandite si despre care cei mai putini pacienti stiu ca o au – pentru simplul motiv ca e fara durere, si deseori si fara nici un alt simptom.
De altmintei durerea e semnul corpului catre creier , catre noi , ca ceva e in neregula . Astfel incat daca nu ‘ne cautam ” in mod regulat , la consultatii periodice si detartraj regulat , nu stim ca avem aceasta boala si se poate intampla ca si priml lucru pe care il constatam e ca se misca vreun dinte , si atunci e prea tarziu.
Deci primul dintre tipsurile cerute este , clar , consultatia la fiecare 6 luni sau un an , cu o radiografie panoramica – de ce radiografie ? Pentru ca doar pe aceasta se poate observa nivelul osului maxilar si eventualele pungi parodontale – numim pungi acele santulete adancite dintre dinte si gingie , in care se acumuleaza microbi si toxine de microbi , care distrug ligamentele de sustinere ale dintelui si osul dimprejur .
2 – igienizare periodica . Oricat am fi de ocupati si orice fel de igiena am avea , absolut perfect mentinuta , cu tehnologie de ultma ora / periute electrice si altele , detratrajul si periajul profesional in mod periodic sunt absolut obligatorii . Pentru ca sun foarte multe nise de retentie in care periuta nu e suficient de eficienta , si se acumuleaza tartru si placa bacteriana , chiar si sub gingie .
3 – ata dentara . Desi a iesit putin din moda , eu o recomand cu caldura . E usor de folosit si in deplasare , pur si simplu puteti lua o cutiuta cu ata oriunde mergeti , si chiar dupa o cina la restaurant , pana ajungeti la ora periajului , se poate face o igiena sumara cu ata dentara si clatit.
4 – dusul bucal . In mare trend acum , e extraordina de eficient . Atentie , NU INLOCUIESTE PERIAJUL ! Periurta de dinti e sfanta , si nu poate fi substituita de nimic !
5 – clatit periodic cu apa de gura MEDICAMENTOASA ! Nu cu cele cosmetice , care doar schimba gustul intr-unul mai fresh , ci o apa de gura care intr-adevar omoara microbii . Eu recoand in general doua , Corsodyl – folosita si in spitale , si Parodontax .
6 – Masaj periodic al gingiei cu varful unui deget umezit si sare sau bicarbonat . Imbunatateste circulatia sangelui si asigura un aport crescut de factori de aparare in zona.
7 – periuta de dinti moale – desi in mod teoretic am putea simti ca periutele dure curata mai bine , e xact invers ! Ele fac deseori leziuni ale smaltului .
Asadar , periuta moale si tehnica de periaj corecta