Eruptia dintilor de lapte: Cand ies dintii la bebelusi?

13/02/2020 0
varsta-la-care-ies-dintisorii.jpg

​Dintii de lapte sunt un prilej de mare bucurie, iar aparitia fiecaruia e urmarita cu foarte mare atentie si dragoste de catre parinti. Cu timpul insa, par ca isi pierd din importanta in fata familiei, iar dovada e faptul ca nu ducem copiii la tratament. Nu in masura in care ar trebui, cel putin…​

LA CE VARSTA IES DINTII DE LAPTE?

​Eruptia dintilor de lapte este foarte individuala. Incepe, in general, de la varsta de 5-6 luni, iar secventa este urmatoarea: dintii din fata jos, apoi sus. Fiecare copil este foarte special si din punctul acesta de vedere, putand avea ordinea de eruptie inversata, accelerata sau intarziata, aceasta nefiind legata deloc de eruptia dintilor definitivi.

  • Momentul eruptiei este, in general, legat de dezvoltarea corpului bebelusului. Fiica mea, de pilda, care a implinit zilele trecute 22 de ani, a avut o eruptie accelerata. De pe la 4 luni si jumatate au inceput sa-i mijeasca dintii de jos, in timp ce baiatul meu a trecut prin acest episod la aproape 7 luni. Asadar nu trebuie sa ne ingrijoram catusi de putin, ci sa ne inarmam cu rabdare. O calitate pe care oricum o exersam in aceasta perioada!
  • Dintii de lapte erup, in general, de la varsta de 5-6 luni. Bineinteles, poate diferi de la un copil la altul pentru ca fiecare dintre ei este foarte special si din acest punct de vedere!
  • ​In mare, cam la 2 ani – 2 ani si jumatate micul nostru odor are deja gurita plina de dintisori. Evident, si aici pot fi variatii.

CAND INVATAM BEBELUSUL SA SE SPELE PE DINTI?

Multi parinti intreaba cand trebuie sa invete copilul sa se spele pe dinti. Chiar de la eruptia primului dinte in gurita!

   • E indicat sa luam copilului o periuta mica, cu care se va juca mereu, si sa-l tinem pe langa noi in momentul in care ne spalam pe dinti. Cu timpul, el va imita actiunea, iar acesta este cel mai eficient mecanism de invatare.
   • Normal, nu o sa ne bazam doar pe joaca lui, ci vom incepe sa-l ajutam noi sa se perieze. La inceput fara pasta de dinti. Apoi incet, cu cantitati mici. Copiii inghit foarte multa pasta si se pot speria de spuma! Obligatoriu de 2-3 ori pe zi.

CAT DE IMPORTANT ESTE EXEMPLUL PERSONAL

Vin multi pacienti la clinica, ei insisi neglijand igiena orala, si se plang de faptul ca cei mici nu se spala pe dinti, desi le-au fost explicate beneficiile si pericolul de carii. Dar daca cel mic nu vede in casa, cum o sa creada? Nu uitati, copiii nostri invata sa fie oameni mari de la noi. Suntem un exemplu pe care il urmeaza prin tot ceea ce facem: in cariera, obiceiuri alimentare, comportament cu cei din jur.

Sunt intrebata deseori ce pasta de dinti sa-i dam copilului. Oricare e la fel de buna! In general, ei prefera pastele cu arome de fructe. Esential, dupa cum spuneam, este frecventa periajului si implementarea acestui obicei. Daca ii place sa fie curat fizic, va pastra aceast lucru si pe plan moral!

I-AU APARUT PRIMII DINTISORII?

Acum este momentul sa programezi consultatia stomatologica care te asigura ca dintii permanenti ai copilului vor fi sanatosi.

Come as you are!

CLINICA DR. NASSAR

La noi, copilul tau beneficiaza de:

DEZVOLTARE DENTITIE SANATOASA


TRATAMENTE PRIN JOACA PENTRU COPII


TRATAMENTE CU ZERO DURERE


VORBIRE SI MASTICATIE CORECTA


DINTI PERMANENTI SANATOSI


Dr. Chirurg Lorelei Nassar

Chirurg implantologie

Lorelei Nassar


Specialist cu peste 25 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.


PROGRAMARE ONLINE


lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 15A,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2021. Toate drepturile rezervare.

ro_RO