Prevenirea cariilor la copii- sigilarea dentara

01/09/2021 0
sigilarea-dentara.jpg

In zona de prevenire a aparitiei cariilor intra si sigilarile dintilor de lapte si a celor definitivi.

Sigilarea inseamna inchiderea santurilor dentare care ar avea predispozitie la dezvoltarea cariilor – sa ne reamintim , dintii si mai cu seama maselele au cateva suprafete, unele drepte altele curbate , cele curbe avand pe alocuri gropite si reliefuri ridicate , ce contribuie la mestecarea alimentelor .

Cel mai simplu , puteti observa aceasta la o simpla deschidere a gurii in fata oglinzii la fata de sus a maselelor care vine in contact cu molarii opusi – are ridicaturi si gropite ce se imbina perfect cu cele opuse la inchidere , ducand la zdrobirea alimentelor.

Aceste gropite colecteaza resturi alimentare lipicioase – si cum intreaga noastra alimentatie in present e semiprocesata sau procesata, cu toate adaosurile- coloranti si altele, mai mereu dupa ce mancam orice, gropitele sunt pline de o mazga care , daca nu e indepartata, intra in putrefactie si se dezvolta microbi ce vor genera carii. De aceea un lucru foarte important in prevenirea cariilor este realizarea sigilarii gropitelor . Ea se face cu un material asemanator celui folosit la obturatiile albe /fizionomice , iar aplicarea este foarte simpla , fara durere deci nu e necesara anestezie , doar un pic de rabdare din partea copilului sau adolescentului.

Initial se perie dintii in cabinet, de catre doctor, cu o periuta rotativa- apoi se aplica un gel care se lasa pe dinte 1 minut,se spala si apoi materialul alb de obturatie , ce se intareste cu ajutorul unei lampite speciale. Si asta e tot.

De retinut: preventia este mult mai ieftina decat tratamentul , si economiseste si timpul intr-un mod exemplar – o sedinta de preventie la jumatate de an , pentru detartraj si periaj e de preferat mult mai mult decat ore in sir petrecute pentru tratamentul cariilor , tratamente de canal sau alte manopere complexe. Si sa nu uitam , de preferat mereu sa ne pastram dintii naturali cat mai mult !

In ce priveste sigilarea, cu atat mai mult ! Dintii copiilor au smaltul mai putin rezistent , asadar sub actiunea microbilor ce exista in gurile noastre in mod normal, si in lipsa sigilarii si aperiajului , smaltul se va zdrobi mai usor . Asadar este important sa faceti sigilari copiilor si adolescentilor , dupa schimbarea dintilor de lapte , e foarte benefic !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

IMPLANTS WITH DR. Nassar?

Select checkbox and find out details

28 YEARS EXPERIENCE

Surgery with Dr. Lorelei Nassar, surgeon with experience in implantology since 1992.

QUICK IMPLANT INSERTION - JUST 7 MINUTES

The average insertion time of a dental implant with Dr. Nassar is 7 minutes.

4 ANESTHESIA OPTIONS

You have at your disposal 4 methods of anesthesia: local, intravenous, inhalation & medical hypnosis.

5 SOLUTIONS FOR TEETH IN ONE DAY

Quick solutions to replace missing teeth with implants for the entire arch in one day.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTS WITHOUT BONE AUGMENTATION

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Implantology surgeon

LORELEI NASSAR

Specialist surgeon with over 28 years of experience and over 10,000 dental implant operations in clinics in the USA, Sweden, UK, Israel and Romania.

Book an Appointment
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contact us now

Do you want to schedule a consultation, follow a dental treatment or do you want to greet us? Whatever the reason, we'd love to talk to you.


PHONES & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roOUR ADDRESS

Zamfir's Well Street 16,
Bucharest 011683,
RomaniaFollow us

Social Media

Do you want to be friends? Find us on social media!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. All rights reserved.

en_GB