ALBIRE DENTARĂ

20/06/2022 0

Un zambet frumos si curat este o carte de vizita, iar cu cat zambim mai mult, cu atat primim mai multe zambete din partea celorlalti.
Daca inainte albirea dintilor era un subiect tabu, destinat persoanelor publice, in ziua de azi lucrurile s-au schimbat si tot mai multi oameni apeleaza la aceasta procedura.
Atunci cand luam in calcul albirea dentara trebuie sa ne asiguram ca luam cea mai buna decizie, atat  pentru a proteja dintii, cat si pentru a ne ajute sa obtinem indealul din punct de vedere estetic.

Ce inseamna albirea dentara profesionala?
Procesul incepe cu igienizarea cavitatii orale. Medicul ii va face pacientului un detartraj, airflow si periaj pentru a curata tartrul, petele dentare care nu dispar in urma periajului realizat acasa si placa bacteriana depusa in timpul zilei. Dupa acest proces uneori poate sangera gingia datorita inflamatiei acesteia (gingivita), astfel albirea realizandu-se a doua zi.

Substanta activa din gelul de albire folosit in cabinetul dentar este peroxidul de hidrogen. Pacientului i se introduce in gura un departator pentru a tine departe buzele si limba. Se aplica o bariera gingivala pentru a proteja tesutul moale, dupa care se aplica gelul de albire direct pe dinte. Se lasa acest gel sa actioneze aproximativ 20 de minute, dupa care se curata si se aplica din nou inca 20 de minute.

In tot acest timp lampa de albire sau laserul dentar vor accentua efectele procesului de albire dentara. Se curata dintele de gelul aplicat anterior, se spala bine dintii cu un jet de apa si aer, se inlatura protectia gingivala asigurandu-ne ca nu a ramas niciun pic de gel de albire in cavitatea orala, dupa care se inlatura si departatorul oral si pacientul va clati bine gura cu apa.

 

De ce ar trebui sa aveti in vedere albirea dentara profesionala?
In prezent au aparut numeroase metode de albire a dintilor, disponibile chiar si in magazine si farmacii. Pacientii care aleg aceasta metoda de a-si albi dintii acasa pot intampina diferite printre care se nuumara si o sensibilitate dentara crescuta care nu dispare. Din pacate aceste metode pot fi mai mult daunatoare decat benefice.

In cabinetul dentar, in timpul procesului de albire profesionala, avem parte de:

  1. Siguranta – concetratia de peroxid de hidrogen la care sunt dintii expusi este un factor critic. Daca este folosit prea mult poate dauna structurii dintelui. In cabinet acest risc este eliminat complet.
  2. Un proces rapid – intr-o ora tratamentul este finalizat. Un foctor important in acest process il are lampa dentara profesionala sau laserul dentar.
  3. Eficienta – albirea dentara intr-o clinica stomatologica are rezultate foarte satisfacatoare. Pacientii observa schimbarea culorii dintilor imediat dupa tratament.
  4. Efecte de lunga durata – in timp ce rezultatele nu sunt permanente deoarece culoarea dintilor este influentata de alimentatia si obiceiurile noastre zilnice, cu albirea dentara profesionala luminozitatea dintilor poate dura un an sau chiar mai mult.
  5. Imbunatatirea igienei orale – fiind realizata si o curatare profesionala deja se observa disparitia petelor galbene sau maroniu inchis.

 

Ce alimente are trebui sa consumam pentru a pastra cat mai mult efectul de albire obtinut?
Pigmentii din anumite alimente si bauturi se pot depune foarte usor pe suprafata dintilor, pe care ii putem oberva sub forma de pete. Printre cele mai intalnite alimente si bauturi care au acesti pigmenti se Numara cafeaua, ceaiul, vinul rosu si bauturile carbogazoase care contin coloranti artificiali.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are

Contact us now

Do you want to schedule a consultation, follow a dental treatment or do you want to greet us? Whatever the reason, we'd love to talk to you.


PHONES & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.ro



OUR ADDRESS

Strada Puțul lui Zamfir 15A,
Bucharest 011683,
Romania



Follow us

Social Media

Do you want to be friends? Find us on social media!



DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2021. Toate drepturile rezervare.

en_GB