Paradontoza si pericolul care ne pandeste de dupa usa

18/08/2021 0
68827733-2489292101091721-8206608954105528320-n.jpg

Paradontoza si pericolul care ne pandeste de dupa usa – 5- 7 tipsuri utile ca sa nu facem/ ca sa ne pazim de paradontoza.

Parodontoza e una dintre bolile cele mai raspandite si despre care cei mai putini pacienti stiu ca o au – pentru simplul motiv ca e fara durere, si deseori si fara nici un alt simptom.

De altmintei durerea e semnul corpului catre creier , catre noi , ca ceva e in neregula . Astfel incat daca nu ‘ne cautam ” in mod regulat , la consultatii periodice si detartraj regulat , nu stim ca avem aceasta boala si se poate intampla ca si priml lucru pe care il constatam e ca se misca vreun dinte , si atunci e prea tarziu.

Deci primul dintre tipsurile cerute este , clar , consultatia la fiecare 6 luni sau un an , cu o radiografie panoramica – de ce radiografie ? Pentru ca doar pe aceasta se poate observa nivelul osului maxilar si eventualele pungi parodontale – numim pungi acele santulete adancite dintre dinte si gingie , in care se acumuleaza microbi si toxine de microbi , care distrug ligamentele de sustinere ale dintelui si osul dimprejur .

2 – igienizare periodica . Oricat am fi de ocupati si orice fel de igiena am avea , absolut perfect mentinuta , cu tehnologie de ultma ora / periute electrice si altele , detratrajul si periajul profesional in mod periodic sunt absolut obligatorii . Pentru ca sun foarte multe nise de retentie in care periuta nu e suficient de eficienta , si se acumuleaza tartru si placa bacteriana , chiar si sub gingie .

3 – ata dentara . Desi a iesit putin din moda , eu o recomand cu caldura . E usor de folosit si in deplasare , pur si simplu puteti lua o cutiuta cu ata oriunde mergeti , si chiar dupa o cina la restaurant , pana ajungeti la ora periajului , se poate face o igiena sumara cu ata dentara si clatit.

4 – dusul bucal . In mare trend acum , e extraordina de eficient . Atentie , NU INLOCUIESTE PERIAJUL ! Periurta de dinti e sfanta , si nu poate fi substituita de nimic !

5 – clatit periodic cu apa de gura MEDICAMENTOASA ! Nu cu cele cosmetice , care doar schimba gustul intr-unul mai fresh , ci o apa de gura care intr-adevar omoara microbii . Eu recoand in general doua , Corsodyl – folosita si in spitale , si Parodontax .

6 – Masaj periodic al gingiei cu varful unui deget umezit si sare sau bicarbonat . Imbunatateste circulatia sangelui si asigura un aport crescut de factori de aparare in zona.

7 – periuta de dinti moale – desi in mod teoretic am putea simti ca periutele dure curata mai bine , e xact invers ! Ele fac deseori leziuni ale smaltului .

Asadar , periuta moale si tehnica de periaj corecta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

IMPLANTS WITH DR. Nassar?

Select checkbox and find out details

28 YEARS EXPERIENCE

Surgery with Dr. Lorelei Nassar, surgeon with experience in implantology since 1992.

QUICK IMPLANT INSERTION - JUST 7 MINUTES

The average insertion time of a dental implant with Dr. Nassar is 7 minutes.

4 ANESTHESIA OPTIONS

You have at your disposal 4 methods of anesthesia: local, intravenous, inhalation & medical hypnosis.

5 SOLUTIONS FOR TEETH IN ONE DAY

Quick solutions to replace missing teeth with implants for the entire arch in one day.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTS WITHOUT BONE AUGMENTATION

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Implantology surgeon

LORELEI NASSAR

Specialist surgeon with over 28 years of experience and over 10,000 dental implant operations in clinics in the USA, Sweden, UK, Israel and Romania.

Book an Appointment
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contact us now

Do you want to schedule a consultation, follow a dental treatment or do you want to greet us? Whatever the reason, we'd love to talk to you.


PHONES & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roOUR ADDRESS

Zamfir's Well Street 16,
Bucharest 011683,
RomaniaFollow us

Social Media

Do you want to be friends? Find us on social media!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. All rights reserved.

en_GB