Sensibilitatea dentara

15/06/2021 0
sensibilitatea-dentara_1.jpg

Sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dentara este exact ceea ce spune – o senzatie perceputa ca neplacuta sau putin placuta la nivelul dentar, in general la zona de intalnire a coroanei dintelui cu radacina , la nivelul gingiei. Survine in general la schimbari de temperatura /alimente , bauturi ingerate , dar poate aparea chiar si la apa rece , aciditate sau aer rece inhalat pe gura.


Sa fim mai expliciti : coroana dentara e acoperita de smalt , care o protejeaza de schimbarile de temperatura si PH din alimentatie . Radacina dentara insa , implantata in oasele maxilare si acestea invelite de mucoasa/gingie, nu beneficiaza de aceasta protectie , pentru ca nu are nevoie – iar zona lor de intalnire , numita colet sau gatul dintelui , e si mai fragila. De aceea in cazul bolii parodontale – parodontoza pe intelesul tuturor , sau chiar intr-o simpla inflamatie gingivala , cand coletul dintelui e dezvelit de gingie , simtim aceste frisoane mici si dureroase la o gura de inghetata, un ceai fierbinte sau chiar simpla atingere.


Sensibilitatea dentara apare deci in situatii in care gingia e inflamata – fie daca sunt acumulari de tartru si placa bacteriana , deci nu s-a facut un control periodic si igienizare la cabinetul stomatologic in ultimul an , fie la femei in timpul ciclului menstrual sau al sarcinii- perioade in care schimbarile hormonale au un impact negativ direct asupra sanatatii gingivale – deseori apar sangerari gingivale in aceste perioade ,ce se remit spontan dupa terminarea lor. Mai poate surveni , sensibilitatea dentara , si , paradoxal, in cazul practicarii unui periaj dentar incorect si intempestiv- pentru ca desi poate parea ca periind mai zdravan , curatam dintii mai bine , iata nu este asa, ci doar avem impresia ca sunt mai curati , dar lezam si gingia , si acea zona a gatului dintelui care va spuneam e foarte vulnerabila . Deci atentie la tehnica de periaj corecta !Tratamentul sensibilitatii dentare e foarte simplu – un periaj dentar corect cu periute moi si paste de dinti speciale pentru sensibilitate dentara ce obtureaza canaliculii dentinari expusi din zona de colet dentar / gatul dintelui,si fac un strat de protectie. Alternativ se pot aplica local la cabinetul stomatologic geluri pentru desensibilizare , sau terapii cu laser , etc

Desigur igienizarea la un interval de 6 luni si controlul periodic la stomatolog e cel mai sigur mijloc de a impiedica aparitia sensibilitatii dentare – in fapt e cel mai sigur si mai ieftin mijloc de a impiedica aparitia oricarei afectiuni dentare , pentru ca din nefericire , majoritatea problemelor dentare apar si se dezvolta fara durere, deci nu suntem constienti ca exista .

O carie de inceput , un pic de retractie gingivala , chiar un grad de resorbtie osoasa in parodontoze progreseaza deseori fara nici un semn – si in contextul vietii noastre aglomerate si plina de prioritati presante , dintii sunt ultimul lucru la care ne gandim – daca nu dau semn ! Deci eu recomand, introduceti-va in agenda ca si toate celelalte evenimente , controlul stomatologic periodic , la fiecare jumatate de an . Economisiti astfel timp , suferinta , si poate nu putini bani !Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

IMPLANTS WITH DR. Nassar?

Select checkbox and find out details

28 YEARS EXPERIENCE

Surgery with Dr. Lorelei Nassar, surgeon with experience in implantology since 1992.

QUICK IMPLANT INSERTION - JUST 7 MINUTES

The average insertion time of a dental implant with Dr. Nassar is 7 minutes.

4 ANESTHESIA OPTIONS

You have at your disposal 4 methods of anesthesia: local, intravenous, inhalation & medical hypnosis.

5 SOLUTIONS FOR TEETH IN ONE DAY

Quick solutions to replace missing teeth with implants for the entire arch in one day.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTS WITHOUT BONE AUGMENTATION

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Implantology surgeon

LORELEI NASSAR

Specialist surgeon with over 28 years of experience and over 10,000 dental implant operations in clinics in the USA, Sweden, UK, Israel and Romania.

Book an Appointment
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contact us now

Do you want to schedule a consultation, follow a dental treatment or do you want to greet us? Whatever the reason, we'd love to talk to you.


PHONES & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roOUR ADDRESS

Zamfir's Well Street 16,
Bucharest 011683,
RomaniaFollow us

Social Media

Do you want to be friends? Find us on social media!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. All rights reserved.

en_GB