Fumatul și alcoolul – cei mai răi dușmani ai danturii

20/12/2021 0
Fumatul-si-alcoolul-dusmanii-danturii-1.jpg

Prima vizita la medicul stomatolog este cunoscuta ca fiind si primul dialog.

Aici deseori intalnim intrebari legate de starea de sanatate, de dinti, de periaj si intalnim si intrebarea clasica : Sunteti fumator? Venirea acestei intrebari in discutia medic – pacient este importanta deoarece fumatul este considerat un mare dusman la danturii.

Este important de retinut faptul tutunul afecteaza sanatatea orala. Fumatul este cel care în prima faza provoacă un mic disconfortul dentar în care gingiile devin roșii, se pot inflama și chiar uneori sângereaza ușor. Acesta este primul semn al  gingivitei. Dacă nu tratam gingivita corespunzător aceasta poate duce la boala parodontolă- popular parodontoză- fiind principala cauza a pierderii dinților.

Un nefumator este mult mai putin predispus la boala parodontala. Dintii unui fumator se pot depraga mult mai usor decat a unui nefumator.

Exista anumite efecte vizbile ale fumatului cum ar fi colorarea danturii si uneori chiar a limbii, decolorarea gingiilor, respiratie urat mirositoare, toate aceste ducand la o sanătate orala precara.

Tutunul este cel care duce la o predispozitie pentru acumularea de placa si tartru pe dinti dar si la o vindecare intarziata si greoaie dupa extractii dentare si alte interventii chirurgicale orale (ca de exemplu implantul dentar).

Cu toții ne dorim sa avem un zambet frumos si functional insa trebuie sa avem in vedere ca anumite obiceiuri nesanatoase ne pot impiedica sa ducem acest lucru la bun sfarsit. In cazul in care un fumator are nevoie de un implant dentar pentru a supliniri lipsa unui dinte trebuie sa aiba in vedere ca acestia mai predispuși la apariția infecțiilor la scurt timp după operație, și au perioade mai lungi de vindecare. Totodată, aceștia sunt mai predispuși la boli parodontale și la pierderea dinților/implanturilor

Cel de-al doilea dusman al danturii este alcoolul. Sanatatea orala este afectata de un consum excsiv de alcool prin faptul ca in timp duce la patarea dintilor – smaltul dentar fiind erodat de acid. Vinul rosu si berea neagra sunt cele care slabesc sanselele de a vae un zambet de Hollywood

Un alt aspect al consumului de acool este faptul ca  zaharurile din bauturile alcoolice sunt un risc destul de mare in vederea aparitiei cariilor. Băuturile puternic alcoolizate usuca gura. Saliva are ca rol principal indepartarea placii dentare si bacteriile de pe dinti. Scaderea cantitatii de saliva duce la inmultirea bacteriilor. Si iata cum alcoolul devine un mic inamic al unei danturi nesanataose si la un zambet mai putin prietenos.

Cu cât îți îngrijești dinții mai mult și cu cât mergi la control regulat, reduci din posibilitatea apariției unei afecțiuni dentare. Nu amâna vizita la stomatolog! Sună pentru o programare +40 751 051 096 la Clinica de Implantologie dr. Lorelei Nassar, str. Putul lui Zamfir nr 16, Bucuresti, zona Dorobanti


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

IMPLANTS WITH DR. Nassar?

Select checkbox and find out details

28 YEARS EXPERIENCE

Surgery with Dr. Lorelei Nassar, surgeon with experience in implantology since 1992.

QUICK IMPLANT INSERTION - JUST 7 MINUTES

The average insertion time of a dental implant with Dr. Nassar is 7 minutes.

4 ANESTHESIA OPTIONS

You have at your disposal 4 methods of anesthesia: local, intravenous, inhalation & medical hypnosis.

5 SOLUTIONS FOR TEETH IN ONE DAY

Quick solutions to replace missing teeth with implants for the entire arch in one day.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTS WITHOUT BONE AUGMENTATION

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Implantology surgeon

LORELEI NASSAR

Specialist surgeon with over 28 years of experience and over 10,000 dental implant operations in clinics in the USA, Sweden, UK, Israel and Romania.

Book an Appointment
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contact us now

Do you want to schedule a consultation, follow a dental treatment or do you want to greet us? Whatever the reason, we'd love to talk to you.


PHONES & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roOUR ADDRESS

Zamfir's Well Street 16,
Bucharest 011683,
RomaniaFollow us

Social Media

Do you want to be friends? Find us on social media!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. All rights reserved.

en_GB