Come as you are!

FATETE CERAMICA

Fatetele ceramice „din portelan„ sunt cele mai utilizate fatete dentare in clinicile de stomatologie si cosmetica dentara.

TI SE POTRIVESC FATETELE DIN CERAMICA?

Cu o rezistenta remarcabila si un aspect uimitor ce depaseste aprope in toate cazurile orice varianta de material, ceramica este ideala atunci cand ne dorim un zambet natural, stralucitor si plin de incredere.

Fatetele din ceramica ti se potrivesc in oricare din urmatoarele situatii, daca:
– dintii tai au spatii largi intre ei
– ai suferit fracturi (dintii sunt ciobiti/ sparti)
– dintii au capatat o culoare neplacuta
– ai unul sau mai multi dintii cu forma inestetica
– vrei fatete rezistente care sa te tina aproximativ 10 ani
– preferi un material estetic si durabil, bugetul alocat fiind corespunzator calitatii ridicate

AVANTAJE

Fatetele din ceramica creeaza un zambet perfect si un efect pshihologic benefic, respectiv cresterea stimei de sine. In particular, fatetele ceramice se diferentiaza prin urmatoarele avantaje:

CULOARE NATURALA SI ESTETICA DE VARF

​Atunci cand vorbim de fatetarea dintilor, compozitul este materialul cu cel mai mic pret. Mai exact, fatetele din compozit au un cost de aproximativ 5 ori mai redus decat zirconiul sau ceramica, acestea din urma situandu-se la un nivel de pret relativ asemanator.

DURABILITATE RIDICATA

Ceramica este cel mai folosit material in fatetarile dentare, iar acest lucru se datoreaza nu doar calitatii, ci si rezistentei pe care portelanul o are. Comparativ cu materialul compozit, ceramica are o culoare ce rezista un timp mult mai indelungat.

INVAZIVITATE MINIMA

Majoritatea fatetelor din ceramica, compozit sau zirconiu se pot aplica prin proceduri de slefuire minim – invazive, adica cu sacrificare minimala de tesut dentar. Totusi, exista cazuri in care fatetele ceramice pot fi cimentate direct pe dinti, fara a slefui din smaltul acestora. Fatetele care pot fi aplicate in acest mod poarta denumirea de fatete dentare fara slefuire No Prep, cermica fiind singurul material ce poate indeplini acest criteriu de non-invazivitate.

DEZAVANTAJE

COST RIDICAT

Comparativ cu fatetele din compozit, ceramica are un cost mare, insa cele doua avantaje principale, estetica si durabilitatea, justifica pretul.

NEINDICATE IN BRUXISM

Fatetele din ceramica nu sunt indicate pacientilor cu bruxism deoarece pot zgaria dintii antagonisti.

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETAREA DINTILOR

Dr. Anca Constantin

Medic stomatolog

Anca Constantin


Specialist endodontie, estetica, protetica, pedodontie & preventie orodentara.


PROGRAMARE ONLINE