Come as you are!

FATETE DENTARE

La Clinica Dr. Nassar, medicii nostri specialisti ofera servicii de realizare si instalare de fatete dentare din compozit, ceramica sau zirconiu.

TIPURI DE FATETE DENTARE

Atunci cand vine vorba despre fatete dentare, fiecare pacient este unic si are asteptari specifice. Unii preferam zirconiu, altii ceramica sau compozitul, insa nu orice material sau procedura de fatetare se potriveste intotdeauna.

FATETELE DIN COMPOZIT

Fatetele din compozit sunt cele mai accesibile fatete dentare. Chiar daca costul este permisiv majoritatii, aceasta nu inseamna ca aspectul estetic are de suferit. Ba din contra. Pe termen scurt, compozitul poate surclasa zirconiul si portelanul, conditia principala fiind ca priceperea si indemanarea medicului stomatolog sa fie la cel mai inalt nivel.​
MAI MULT

FATETELE DIN CERAMICA

Fatetele ceramice „din portelan” sunt cele mai utilizate fatete dentare in clinicile de stomatologie si cosmetica dentara. Cu o rezistenta remarcabila si un aspect uimitor ce depaseste aprope in toate cazurile orice varianta de material, ceramica este ideala atunci cand ne dorim un zambet natural, stralucitor si plin de incredere.
MAI MULT

FATETELE DIN ZIRCONIU

Fatele realizate din oxid de zirconiu sau full zirconiu sunt cele mai delicate, rezistente si durabile fatete dentare. Tratamentul reprezinta cea mai noua tehnica in estetica dentara si restaurativa, efectul sau armonios fiind impresionant mai ales in schimbarea culorii si formei dintilor.​
MAI MULT

AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Atunci cand ne referim la estetica dintilor, fatetele dentare prezinta multiple avantaje. Totusi, trebuie sa specificam ca, desi balanta se inclina net in favoarea avantajelor, fatetele au si anumite dezavantaje. Sa vedem care sunt acestea in randurile de mai jos.

TOP AVANTAJE

 • estetica net superioara a dintilor
 • corectarea defectelor de pozitie a dintilor (inghesuiti sau cu spatii largi)
 • ​culoarea alba mentinuta pe toata durata dintilor fatetati
 • cresterea rezistentei dintilor
 • intinerirea aspectului facial
 • cresterea increderii si stimei de sine (impact psihologic)

TOP DEZAVANTAJE

 • slefuirea dintilor (doar daca este necesar)
 • ireversibilitatea tratamentului
 • acomodare treptata cu noii dinti
 • control stomatologic periodic
 • inlocuire cu fateta noua daca cea veche s-a spart sau fisurat
 • schimbarea fatetelor in timp in functie de terenul biologic al pacientului

FATETAREA DINTILOR

Ce este fatetarea dintilor, cum alegem tipul de fatete dentare, care sunt modalitatile de realizare si aplicare, ce materiale si tehnici utilizam, cat dureaza si in cate etape se realizeaza tratamentul?

FATETE DENTARE FARA SLEFUIRE (NO PREP)

Total neinvazive (dintii nu se slefuiesc), fatetele „No Prep” se adreseaza in special pacientilor post terapie ortodontica de succes, dar si celor care au apelat la tehnici de albire dentara si nu au fost multumiti de rezultate.
​Fatetele fara slefuire se recomanda si celor care nu doresc sa urmeze tratamentele specificate mai sus datorita timpului indelungat pe care acestea il presupun.

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETARI

Dr. Anca Constantin

Medic stomatolog

Anca Constantin


Specialist endodontie, estetica, protetica, pedodontie & preventie orodentara.


PROGRAMARE ONLINE