Come as you are!

FATETE ZIRCONIU

Fatele realizate din oxid de zirconiu sau full zirconiu sunt cele mai delicate, rezistente si durabile fatete dentare. Tratamentul reprezinta cea mai noua tehnica in estetica dentara, efectul sau armonios fiind impresionant mai ales in schimbarea culorii si formei dintilor.

TI SE POTRIVESC FATETELE DIN ZIRCONIU?

Fatetele din zirconiu ti se potrivesc in oricare din urmatoarele situatii, daca:
– dintii tai au spatii largi intre ei
– ai suferit fracturi (dintii sunt ciobiti/ sparti)
– dintii au capatat o culoare neplacuta
– ai unul sau mai multi dinti cu forma inestetica
– doresti ca fatetele sa fie rezistente si sa te tina cel putin 10 ani
– vrei un material estetic si durabil, bugetul fiind corespunzator calitatii ridicate

AVANTAJE

La fel ca fatetele din compozit sau ceramica, fatetele din zirconiu intineresc aspectul facial si creeaza un zambet perfect. In particular, zirconiul se diferentiaza prin urmatoarele avantaje:​

INVAZIVITATE MINIMA

Fatetele din zirconiu ​necesita un sacrificiu dentar mult mai mic decat fatetele integral ceramice, respectiv dintii se slefuiesc mai putin, atat cat materialul sa adere optim la suprafata dentara.

REZISTENTA MARE, RISC MINIM DE FRACTURA

Chiar daca fateta este foarte subtire, zirconiul are o rezistenta mai mare decat ceramica la fortele exercitate in masticatie. De aici rezulta un risc mai mic de fractura.

PRECIZIE SI ESTETICA LA CEL MAI INALT NIVEL

Realizarea fatetelor din zirconiu prin tehnologia CAD-CAM (frezare computerizata) ofera un rezultat estetic precis, eliminand eroarea umana in procesul de fabricare.

DURABILITATE MAXIMA

Atunci cand vorbim despre fatete, zirconiul este cel mai longeviv material dentar, durata sa de viata fiind maxima comparativ cu celelalte variante disponibile la ora actuala. Astfel, dupa realizarea procedurii, fateta din zirconiu poate tine chiar si 20 de ani, zirconiul fiind cel mai rezistent material in acest moment.

DEZAVANTAJE

COST RIDICAT

Principalul dezavantaj este costul si asta deoarece zirconiul este cel mai scump material comparativ cu ceramica (portelanul) sau compozitul. Pe de alta parte, procedura implica pe langa manopera medicului dentist si costul laboratorului si a tehnologiei CAD-CAM, toate acestea ducand la un pret de aproximativ 3 ori mai mare decat cel al fatetelor din compozit, cele mai convenabile fatete dentare.

SLEFUIREA DINTILOR

Inainte de aplicarea fatetelor, dintii trebuiesc slefuiti. Acest procedeu este necesar intotdeauna in cazul fatetelor din zirconiu. La fel se intampla si cu fatetele din compozit sau ceramica, execeptie facand fatetele ceramice No Prep de la anumite branduri precum Lumineers.

ZIRCONIUL & PREPARATIA MINIM INVAZIVA

La Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar fiecare pacient este special pentru noi si de aceea punem accent pe calitatea fatetarii. Inca de la prima consultatie stabilim tipul de fateta de zirconiu potrivita. De asemenea, evitam slefuirea invaziva printr-o preparatie minima, fara a afecta stratul de dentina al dintilor.​

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETAREA DINTILOR

Dr. Anca Constantin

Medic stomatolog

Anca Constantin


Specialist endodontie, estetica, protetica, pedodontie & preventie orodentara.


PROGRAMARE ONLINE