Cele 5 etape ale implantului dentar

24/02/2020 0
etape_implant_dentar.jpg

Implantul dentar se realizeaza prin metoda clasica, intr-o perioada mare de timp ce poate dura de la 3 – 4 luni de zile, pana la chiar 6 luni. Exista insa si posibilitatea de a pleca cu dinti noi in aceeasi zi.

ETAPA 1: CONSULTATIA

Pentru a putea beneficia de implanturi dentare mai intai este necesara sa te prezinti la clinica de implantologie pentru examinare. In decursul consultatiei, doctorul chirug va analiza structura maxilarului si iti va pune intrebari legate de posibilele afectiuni pe care le-ai avut in trecut.

​Dupa consultatie, medicul te va trimite catre un laborator de analize pentru a decide daca te califici pentru operatia de implant sau nu.

ETAPA 2: ANALIZELE

Dupa prima etapa ce a constat in examinarea maxilara si analizarea istoricului medical, doctorul chirurg iti va recomanda efectuarea unui set de analize de sange, impreuna cu radiografii sau tomografii ale maxilarului (doar in unele cazuri). Toate acestea vor fi apoi prezentate de tine si evaluate de chirurg.

​​Daca chirurgul decide ca evaluarea este pozitiva, acesta va explica etapele implantului dentar ce vor urma si va stabili de comun acord cu tine ziua in care va avea loc operatia. Astfel, pentru a putea face interventia, trebuie sa prezinti clinicii o lista completa de analize.

LISTA DE ANALIZE

 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Colesterol
 • Timpi de sangerare
 • Timpi de coagulare
 • Acid uric
 • Uree
 • VSH
 • Radiografie panoramica
 • Computer Tomograf (optional, ti se va comunica daca este cazul)

Nota: Inainte de a incepe operatia, chirurgul implantolog este obligat sa verifice toate analizele. Lipsa oricareia dintre ele face imposibila inceperea operatiei de impant dentar.

ETAPA 3: PREGATIREA DE OPERATIE

Una dintre cele mai importante etape ale unui implant dentar este cea in care te vei pregati de operatie. Pregatirea incepe cu o zi inainte, continua chiar si in ziua operatiei si consta in igienizarea si dezinfectarea gurii, concomitent cu medicatia ce iti va fi prescrisa de medicul dentist.

ETAPA 4: OPERATIA

Contrar aparentelor, operatia de implant dentar este o procedura obisnuita si indicata oricui are cel putin un dinte lipsa. Daca esti intr-o stare de sanatate buna, o poti face.

In majoritatea cazurilor operatia incepe prin efectuarea unei anestezii locale identice cu orice alta anestezie utilizata in cabinetele stomatologice (aceeasi ca cea folosita in extractia unui dinte sau a unui tratament de canal).

Dupa anestezie se continua cu efectuarea unei incizii in os, folosind un instrumentar special. In cavitatea astfel obtinuta, se insurubeaza implantul dentar. Stai linistit/a, nu vei simti absolut nimic si nimic nu te va durea.

IMPLANTUL CLASIC

Daca operatia este efectuata prin metoda clasica, imediat dupa insertia implantului se insurubeaza in acesta o alta piesa metalica din titan (bont protetic). Pe aceasta piesa se contruieste si ti se monteaza, dupa o perioada care poate sa dureze intre 3 si 6 luni, dintelele artificial (coroana).

IMPLANTUL INTR-O ZI

​Pe de alta parte, daca procedura aleasa este cea de implant dentar intr-o zi, dupa inserarea implantului si montarea bontului protetic, operatia se incheie imediat, cu amplasarea coroanei, puntii sau protezei dentare provizorii.

ETAPA 5: RECUPERAREA

Operatia de impant dentar este o procedura simpla si obisnuita pentru un chirug cu experienta. Daca parcurgi indicatiile etapelor premergatoare operatiei si recomandarile de recuperare, totul va decurge bine si te vei putea bucura de noul zambet fara a avea vreo problema.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

he_IL