Implantul dentar si fumatul: Ce risti daca fumezi?

13/02/2020 0
implantul-dentar-la-fumatori.jpg

​Esti fumator si vrei implant dentar? Afla mai jos ce risti si care este rata de esect daca fumezi inainte si mai ales dupa ce ti-ai pus implantul dentar.

„IMI DORESC DINTI FRUMOSI IN POFIDA FAPTULUI CA FUMEZ”

… se aude aproape zilnic in clinicile de implantologie dentara atunci cand medicul discuta cu pacientul despre implantul dentar. De cele mai multe ori, se refuza pacientul fumator pentru ca rata de pierdere a implantului nu incurajeaza deloc operatia.

Cu toate acestea, unii medici dentisti reusesc sa obtina rezultate si la fumatori, chiar daca acest lucru nu ar trebui sa incurajeze fumatul. Trebuie doar tinut cont de cateva riscuri si sfaturi.

​​Binenteles, fumatul este nociv, stim, dar din pacate aceasta placere vinovata a fumatorului nu-l ajuta sa renunte la fumat. Ba din contra, tigarea este considerata o recompensa si de cele mai multe ori fumatorul merge atat de departe incat isi sacrifica dantura si nu numai. Totusi, tinut sub control si igienizat corespunzator, implantul dentar poate supravietui si in gura unui fumator.

RISCUL DE PIERDERE: IMPLANTUL LA FUMATORI vs NEFUMATORI

  • Recomandarea medicului este renuntarea la fumat cu cel putin 3-4 luni inainte de interventiile chirurgicale ce urmeaza a fi facute, si cel putin 4-5 luni dupa acestea.
  • Rata de pierdere a implantului la un fumator este de aproximativ 14%, in timp ce la un nefumator ea scade considerabil, aproape de 1%.

NEFUMATORI

vs

FUMATORI

  • Modificarile ce apar microscopic la un fumator sunt de fapt cele ce determina pierderea timpurie a implantului. Explicatiile sunt multiple, incepand cu lipsa aportului de nutrienti (oxigen, sange) pana la efectul general al gudronului din tigara asupra intregului organism.
  • Da, fumatul este un factor de risc general si nicidecum unul local. In paralel el afecteaza 100% tot organismul si starea lui de functionalitate, adica omul nu mai functioneaza la parametrii normali atunci cand este fumator. Acesta este cruntul adevar la care majoritatea fumatorilor inchid ochii, lasandu-l undeva ascuns in inconstient.​

RENUNTAREA LA FUMAT SAU PIERDEREA IMPLANTULUI?

​Din nefericire, atunci cand pacientul fumator doreste un implant, aceste adevaruri crunte i se aduc la cunostiinta. Astfel, el este pus in situatia de a renunta la fumat sau de a-si asuma riscul pierderii implantului.

Atitudinea mea fata de fumatori nu este una de critica sau de refuz. Ceea ce urmaresc mai degraba este sa ii informez asupra riscului major la care se expun. Asadar, desi de cele mai multe ori operatia de inserare a implantului se finalizeaza cu succes chiar si la fumatori, recomandarea este renuntarea COMPLETA la fumat.

DR. LORELEI NASSAR


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

he_IL