Parodontoza, sinuzita si proteza pe implanturi

18/02/2020 0
parodontoza-sinuzita-proteza-pe-implanturi.png

Problema sinuzitei in interventiile specifice implantologiei dentare, mai exact in procedura de ridicare a sinusurilor maxilare, nu este ceva nemaiintalnit, insa cu siguranta este o situatie ce pune multi medici stomatologi in incurcatura. Asta mai ales atunci cand se releva in plus si o accentuata resorbtie osoasa cauzata de parodontoza, asa cum este cazul de care ne-am lovit si pe care il prezentam in randurile urmatoare.

PARODONTOZA, RESORBTIE OSOASA ACCENTUATA SI SINUZITA BILATERALA

La cei 74 de ani impliniti in vara anului trecut, Dna Toma Ghiorghita este o femeie modesta, cu vorba si mina blanda, o persoana care te impresioneaza prin prezenta ei cumsecade, chiar timida. Cu siguranta ca un zambet plin de incredere i-ar schimba intr-un mod radical aspectul facial, insa din pacate paradontoza de care sufera a avut ca repercursiune nu doar caderea dintilor, ci si alte complicatii.

Dupa cum ne marturiseste, cea mai mare dorinta a dansei este “recapatarea zambetului de alta data”. Dorim din tot sufletul sa o ajutam, insa acest caz nu este unul simplu, obisnuit. Pe langa sinuzita bilaterala de care sufera, pacienta prezinta si o retractie osoasa si gingivala foarte severa, aceasta din urma cauzata de boala parodontala. Iar de parca toate acestea nu ar fi fost suficiente, mai observam si mari modificari de muscatura, plus diferente majore intre lanurile celor 2 arcade (decalaj sagital maxilar – mandibula).

REFUZATA DE CLINICI PENTRU OPERATIA DE IMPLANTURI

Dna Toma inainte de operatie

Este intr-adevar un caz mai mult decat dificil, doamna Toma fiind refuzata ani de zile de mai multe clinici de stomatologie din Romania, medicii ridicand din umeri la solicitarea pacientei de a avea implanturi dentare. Asta pentru ca nu poti face sinus lift si aditie osoasa (proceduri premergatoare si necesare implanturilor in acest caz), atunci cand pacientul are sinuzita. De asemenea, este deosebit de dificil sau chiar imposibil sa inserezi implanturi atunci cand oferta de tesut osos este atat de redusa.

Toate acestea i-au fost explicate de catre medici, insa dansa nu s-a lasat convinsa. Si nici invinsa. In tot acest timp a cautat pe internet, ne-a urmarit pe Facebook o vreme, iar acum si-a facut curaj si a batut la usa clinicii noastre. Probabil ca este ultima incercare in care isi pune toate sperantele. Iar noi, indiferent de situatie, nu putem refuza un pacient ce isi doreste atat de mult sa aiba dinti noi.

Deci, ce e de facut?

PROTEZA MOBILA (SUS) & LUCRARE FIXA PE IMPLANTURI (JOS)

Proteza mobila sus, lucrare fixa jos

​Desigur, cazul doamnei Toma are nevoie de o abordare cu totul si cu totul speciala. In mod normal, tratamentul ar decurge in felul urmator: tratarea sinuzitei de catre un medic ORL-ilst (aproximativ 12 luni de zile), revenirea la clinica pentru procedurile de refacere a osului prin aditie osoasa si sinus lift (cel putin 6 luni in cazul dansei) si in final, inserarea implanturilor dentare. Deci, tratamentul complet ar putea dura 18 luni sau chiar 2 ani de zile, un termen extrem de lung si apasator pentru pacienta.

Asadar, in urma examinarii imagistice CT (computer tomograf) si a consultului, decidem ca solutia in acest caz dificil este insertia a 4 implanturi dentare in maxilar si aplicarea protezei mobile cu capse. Pentru mandibula vom utiliza 8 implanturi de la acelasi brand peste care vom aseza o lucrare fixa metalo-ceramica.

REZULTATUL FINAL LA 2 LUNI DE LA OPERATIE

Mandri ca am indraznit acolo unde altii au dat inapoi, ne afla in acest moment, la doua luni de la operatie, fata in fata cu pacienta. A fost mult de munca, insa rasplata a (re)venit, asa cum zambetele pacientilor nostri revin de fiecare data.

Va invitam sa urmariti cateva imagini …

In tipul probelor cu noii dinti
Dupa insertie implanturi si proteza
Zambet dupa tratament cu noua proteza

…Si un scurt video realizat cu doamna Toma

…careia ii multumim pentru increderea acordata si mai ales pentru ceea ce ne-a transmis la final.

​Promitem in continuare sa readucem speranta si zambetul. Sa facem cat mai multi oameni la fel de fericiti!

Implanturi dentare by Dr. Chirurg Lorelei Nassar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are!

DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

Selecteaza checkbox si afla detalii

28 DE ANI EXPERIENTA

Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

Dr. Chirurg Lorelei Nassar
Chirurg implantologie

LORELEI NASSAR

Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE
Descoperă

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

he_IL