Mini implant ortodontic pentru aparat dentar

15/02/2020 0
mini-implant-ortodontic-aparat-dentar.jpg

Mini implanturile ortodontice sunt ideale pentru cei ce utilizeaza aparatul dentar si vor sa isi aiba o dantura perfecta. ​ Ce este un mini implant ortodontic, la ce foloseste, care sunt riscurile si cat de mult doare? Prin ce se deosebeste de un mini implant dentar? Sa lamurim aceste probleme si multe altele in randurile de mai jos.

CE ESTE UN MINI IMPLANT ORTODONTIC?

Mini implantul ortodontic este un surub extrem de subtire ce se insereaza in gingie pentru a sustine bratul unui aparat dentar in pozitia corecta.

Spre deosebire de un mini implant dentar ce se utilizeaza in inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa, un mini implant ortodontic are ca scop indreptarea si corectarea pozitiei dintilor.

  • Acest tip de implant se poate folosi impreuna cu orice fel de aparat dentar, in situatia in care dintii au migrat si prezinta un aspect inestetic.
  • In functie de directia in care medical ortodont doreste miscarea dintelui, mini implantul ortodontic intervine ca un sistem de ancorare pentru a face posibila aceasta deplasare.
Mini implant ortodontic

DIFERENTE FATA DE IMPLANTUL DENTAR

​Mini implantul ortodontic difera fata de toate celelalte tipuri de implanturi, nu doar ca scop – alinierea dintilor, ci si prin urmatoarele 5 lucruri:

  • amplasament – se pozitioneaza intre radacinile a 2 dinti, in tesutul gingival, nu in os asa cum se intampla la implantul dentar);
  • diametru – extrem de mic, aproximatix 1.5 mm;
  • grad de invazivitate – scazut, datorita dimesiunii reduse si modului de amplasare;
  • timp de vindecare – foarte scurt, comparativ cu implantul dentar care necesita ca perioada de osteointegrare sa fie de 3 cateva luni;
  • timp de pastrare – implantul ortodontic se scoate dupa incheierea tratamentului, implantul dentar ramane pentru totdeauna fixat in os.

Singurele puncte comune ale implantului ortodontic cu implantul dentar sunt compozitia din Titan si (oarecum) forma de surub.

INSERAREA

​Implantul ortodontic se insereaza extrem de simplu, in mai putin de 10 minute. Imediat dupa ce este introdus, implantul se conecteaza la un brat fix, facilitand astfel repozitionarea corecta a dintilor.

DUREREA

Mini implanturile ortodontice nu provoaca durere, inserarea facandu-se sub anestezie locala. Durerea si vindecarea ulterioara sunt aproape insesizabile. Ceea ce vei simti va fi doar o usoara jena ce va disparea dupa primele 2 – 3 zile de la interventie.

RISCURILE

In general, mini-implanturile ortodentice nu prezinta riscuri si nu afecteaza dintii ori tesutul bucal. Totusi, persoanele hipersensibile, cei care prezinta diverse boli (afectiuni ale sistemului de circulatie, osos, infectii) sau care urmeaza tratamente cu steroizi sunt in imposibilitatea de a urma procedura, deoarece exista riscul de respingere a implantului.

INTRETINEREA

​Intretinerea mini-implantului este simpla; se face zilnic cu o periuta dentara manuala (nu electrica) inmuiata in apa de gura.

INDEPARTAREA

Dupa terminarea tratamentului ortodontic care poate dura 6 luni sau mai mult (de la caz la caz), functia mini implantului a luat sfarsit. Se va recurge la operatie inversa si anume anestezie si indepartare. Zona se va vindeca singura, fara nici o interventie sau complicatie ulterioara.

ZAMBESTE CU NOI!

Suntem experti in indreptarea dintilor si iti putem pune la dispozitie cea mai variata gama de implanturi, mini implanturi si aparate dentare din Bucuresti. Zambeste si programeaza-te acum 🙂

Come as you are!

CLINICA DR. NASSAR

Alege-ne si beneficiezi de:

25 DE ANI DE EXPERIENTA IN IMPLANTOLOGIE


IMPLANTURI DENTARE AB DE ULTIMA GENERATIE


IMPLANTURI CU DESIGN 3D PERSONALIZAT


FARA DURERE IN TIMPUL INSERARII & DUPA


IMPLANTURI & DINTI INTR-O ZI | ALL ON 4 / ALL ON 6


Dr. Chirurg Lorelei Nassar

Chirurg implantologie

Lorelei Nassar


Specialist cu peste 25 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

PROGRAMARE ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 15A,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2021. Toate drepturile rezervare.

he_IL