Come as you are!

FATETE COMPOZIT

Fatetele din compozit sunt cele mai accesibile fatete dentare. Chiar daca costul este permisiv majoritatii, aceasta nu inseamna ca aspectul estetic are de suferit. Ba din contra.

TI SE POTRIVESC FATETELE DIN COMPOZIT?

Fatetele din compozit ti se potrivesc in oricare din urmatoarele situatii, daca:
– dintii tai NU au spatii foarte largi intre ei
– ai dintii USOR ciobiti/ sparti
– dintii au capatat o culoare usor neplacuta
– ai unul sau mai multi dinti cu forme sau pozitii usor inestetice
– curand ai un eveniment si ai nevoie ca fatetele sa fie gata rapid
– nu te deranjeaza sa schimbi fatetele dupa aproximativ 1- 2 ani
– bugetul alocat fatetelor este foarte important pentru tine

AVANTAJE

Fatetele din compozit sunt ideale pentru pacientii ce prefera rapiditatea in tratament si in acelasi timp un pret foarte convenabil. In particular, compozitul se diferentiaza prin urmatoarele avantaje:

COST SCAZUT

​Atunci cand vorbim de fatetarea dintilor, compozitul este materialul cu cel mai mic pret. Mai exact, fatetele din compozit au un cost de aproximativ 5 ori mai redus decat zirconiul sau ceramica, acestea din urma situandu-se la un nivel de pret relativ asemanator.

FATETARE DIRECTA, TIMP REDUS

Spre deosebire de cermica si zirconiu, compozitul este singurul material care poate fi folosit uneori direct de catre medic, intr-o singura etapa, fara interventia tehnicianului dentar. Astfel, nu doar costul, ci si timpul total se scurteaza considerabil, deoarece se elimina toate celelalte etape de pregatire, trimitere si realizare a fatetelor la cabinetul de tehnica dentara.

INVAZIVITATE MINIMA

De cele mai multe ori, fatetele din compozit se aplica prin frezarea minima a stratului de smalt dentar, metoda fiind minim-invaziva.

DEZAVANTAJE

Compozitul nu poate restaura spatiile prea mari, dintii foarte scurti sau cu mari fracturi/ ciobituri. Toate aceste probleme trebuiesc sa fie minime pentru ca materialul compozit sa poata fi utilizat in fatetare. Daca dintii sunt afectati mai serios se poate opta pentru fatetele din cermica/ zirconiu.

DURABILITATE SCAZUTA

Nefiind tratata la temperaturi de 1500 de grade (asa cum este cazul ceramicii, de exemplu), fateta din compozit nu are o durabilitate foarte mare, tinde sa se ciobeasca sau sa se pateze mai usor. Majoritatea pacientilor schimba aceste fatete dupa 1 an de folosinta, in principal datorita modificarilor coloristice.

INTRETINERE ATENTA

Spre deosebire de portelan sau zirconiu, compozitul este un material mai poros ce atrage o cantitate mai mare de placa bacteriana. Astfel, este necesara o intretinere/ igiena mai atenta din partea pacientului.

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN FATETAREA DINTILOR

Dr. Anca Constantin

Medic stomatolog

Anca Constantin


Specialist endodontie, estetica, protetica, pedodontie & preventie orodentara.


PROGRAMARE ONLINE

Come as you are

Contacteaza-ne acum

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 15A,
București 011683,
RomâniaUrmareste-ne

Social Media

Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!DENTISTS INTERNATIONAL SRL
RO 32194630
J40/8812/2014


Copyright Dr. Nassar 2021. Toate drepturile rezervare.

he_IL