Come as you are!

SINUS LIFT

La Clinica Dr. Nassar, medicii nostri ofera servicii chirurgicale de ridicare a sinuslui prin metode interne si externe. Descopera acum totul despre procedurile de sinus lift.

FORMULAR DE CONTACT

  CAND AI NEVOIE DE SINUS LIFT (RIDICARE DE SINUS)

  Liftingul sau ridicarea de sinus este o procedura chirurgicala specifica implantologiei dentare care permite adaugarea de os dentar (aditia osoasa) si inserarea implanturilor dentare.

  Atunci cand din motivele explicate mai jos sinusul coboara, implantul dentar nu mai poate fi amplasat in conditii optime si datorita acestei actiuni se apeleaza la procedura de sinus lift.

  CAUZE DE COBORARE A SINUSULUI MAXILAR

  Foarte multe persoane sunt afectate in ziua de azi de coborarea sinusurilor maxilare. Daca si tu te afli printre acestea trebuie sa stii ca acest lucru poate avea cateva cauze posibile:

  • Ai pierdut in trecut unul sau mai multi molari sau premolari (masele), iar osul in care radacina acestora se ancora s-a resorbit si nu mai are acelasi volum.​
  • Suferi de o afectiune parodontala.
  • Proteza dentara este folosita de multi ani
  • Sinusurile si-au marit volumul. Acest lucru este normal si se intampla pe masura ce inaintezi in varsta.

  De asemenea, unii pacienti au o anatomie a sinusului care nu permite inserarea directa a implantului, respectiv acesta este prea mare. Aceasta situatie difera de la pacient la pacient pentru ca fiecare dintre noi suntem o individualitate.

  DE CE COBOARA SINUSURILE

  Sinusurile maxilare sunt cavitati in interiorul osului maxilar care comunica cu cavitatea nazala si care sunt umplute cu aer. Aceste sinusuri sunt apropiate de radacinile molarilor si premolarilor. Ceea ce desparte sinusurile maxialare de radacinile dintilor este o portiune de os de ordinul catorva milimetri.

  Pe de alta parte, datorita anatomiei craniale, partea din spate a maxilarului superior nu are la fel de multa cantitate de os asa cum gasim la maxilarul inferior, deci radacinile dintilor sunt si mai apropiate de sinusurile maxilare. Acest fapt este valabil pentru oricine, indiferent de varsta sau sex.

  Atunci cand pierzi un dinte, locul respectiv incepe sa se modifice. Lipsa radacinii dintelui face posibila aparitia unei gauri ce se adanceste, iar acest lucru inseamna o pierdere in inaltime si grosime a osului din acea zona (osul se resoarbe deoarece nu mai este stimulat de radacina dintelui).​

  Sinus normal si sinus coborat

  In figura A poti vedea in partea de sus un sinus maxilar sanatos (ridicat). In figura B, datorita pierderii dintelui, sinusul coboara si umple golul lasat de osul care s-a diminuat in volum.

  In aceasta situatie, pentru a putea insera un implant trebuie sa refacem cantitatea de os pierduta, insa mai inainte de asta este nevoie de ridicarea sinusului la fel cum era inainte, in pozitia initiala. Acest obiectiv il putem realiza in doua moduri.

  VARIANTE DE LIFTING SINUSAL

  Pentru a readuce sinusul in pozitia corecta avem la dispozitie 2 variante de sinus lift: intern si extern.

  Alegerea procedurii va fi stabilita de doctorul chirug care iti va cere, impreuna cu setul de analize obligatorii, o radiografie panoramica si o tomografie computerizata. Acest lucru este necesar pentru a stabili structura si densitatea osoasa a maxilarului.

  Daca gradul de resorbtie al osului este mare, procedura indicata este cea externa. In cazuri in care exista suficient os, se aplica sinus lift intern.

  SINUS LIFT INTERN

  Prima varianta denumita sinus lift intern este o procedura minim-invaziva, deci mai putin dureroasa, insa nu poate fi efectuata decat daca avem o grosime de os de cel putin 5-6 mm.

  Operatia incepe printr-o anestezie locala obisnuita, apoi continua cu patrunderea in os, presarea si ridicarea membranei sinusale, introducere grefei sau pulberii de os in spatiul refacut si inserarea implantului rapid.

  AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

  Atunci cand sunt conditii pentru realizarea operatiei de lifting sinus intern, exita urmatoarele avantaje:

  • se poate efectua in aceeasi sedinta cu aditia de os si implantul dentar, deci poti avea dinti noi intr-o singura zi.
  • costa mai putin decat liftingul de sinus extern.
  • imposibilitatea de efectuare in cazuri de resorbtie osoasa masiva.

  SINUS LIFT EXTERN

  Sinus lift extern este o operatie recomandata in cazul in care osul maxiular s-a resorbit intr-o proportie foarte mare. De obicei acest lucru se intampla atunci cand, dupa caderea dintilor, s-a asteptat un numar mare de ani fara a se introduce implanturi dentare.

  Sper deosebire de metoda liftingului intern, sinus lift extern se realizeaza prin patrunderea si inserarea osului artificial prin zona laterala si nu perpendicular.

  AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

  • recomandat pentru cazuri de resorbtie osoasa masiva.
  • rareori se poate realiza in aceeasi sedinta si implantul dentar. Acesta conditie depinde de cantitatea de os existenta. Daca volumul osos este prea mic, se efectueaza in 2 etape. In prima etapa se face aditia osoasa si se asteapta 4-5 luni pentru ca materialul sa se osteointegreze. Abia dupa acest interval se revine la clinica pentru inserarea implantului dentar.
  • costa mai mult decat sinus lift intern.
  Come as you are!

  DE CE IMPLANT CU DR. NASSAR?

  Selecteaza checkbox si afla detalii

  28 DE ANI EXPERIENTA

  Operatie cu Dr. Lorelei Nassar, chirurg cu experienta in implantologie din 1992.

  INSERARE RAPIDA, IN DOAR 7 MINUTE

  Timpul mediu de inserare al unui implant dentar cu Dr. Nassar este de 7 minute.

  4 OPTIUNI DE ANESTEZIE

  Ai la dispozitie 4 metode de anestezie: locala, intravenoasa, inhalosedare & hipnoza medicala.

  5 SOLUTII PENTRU DINTI INTR-O ZI

  Solutii rapide de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi pentru toata arcada, intr-o singura zi.

  IMPLANTURI 3D & NANOTEHNOLOGIE

  Solutii personalizate de implanturi cu tehnologie 3D.

  IMPLANTURI FARA ADITIE DE OS

  Sistem de ultima ora, implanturi fara aditie de os sau sinus lift

  Dr. Chirurg Lorelei Nassar
  Chirurg implantologie

  LORELEI NASSAR

  Chirurg specialist cu peste 28 de ani de experienta si peste 10.000 de operatii de implant dentar in clinici din USA, Suedia, UK, Israel si Romania.

  PROGRAMARE ONLINE
  Descoperă

  TOT CE NU ȘTIAI DESPRE IMPLANTURI

  Come as you are

  Contacteaza-ne acum

  Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


  TELEFOANE & EMAIL

  +40 751 051 096
  +40 314 257 954
  contact@drnassar.ro  ADRESA CLINICA

  Strada Puțul lui Zamfir 16,
  București 011683,
  România  Urmareste-ne

  Social Media

  Vrei sa ne imprietenim? Hai pe retelele de socializare!  DENTISTS INTERNATIONAL SRL
  RO 32194630
  J40/8812/2014


  Copyright Dr. Nassar 2020. Toate drepturile rezervare.

  he_IL