Come as you are!

HIPNOZA MEDICALA

Despre hipnoza medicala se stiu cateva lucruri, se banuiesc altele, dar mai multe se ghicesc prin haloul de mister ce inconjoara aceasta modalitate de terapie. Descopera cum poti sa iti tratezi dintii fara durere cu Dr. Lorelei Nassar.
PROGRAMARE ONLINEDR. LORELEI NASSAR

FORMULAR DE CONTACT

  CE ESTE, DE FAPT, HIPNOZA MEDICALA?

  ​Descoperit de fizicianul german Franz Mesmer (1734-1815), fenomenul denumit astazi hipnoza a fost initial descris ca un transfer de energie intre animale si/sau obiecte si denumit magnetism animal sau mesmerism.

  • Abia in 1843 James Braid a propus termenul de hipnoza, ce a castigat teren dupa 1880, desi utilizarea sa terapeutica e descrisa inca din India antica, unde oamenii erau dusi la temple pentru a fi vindecati prin transa hipnotica sau „somnul templelor”.
  • Prejudecatile ce insotesc hipnoza vin din larga sa utilizare pe scena, ca si performanta, deseori dublata sau inlocuita de mici trucuri – asa se face ca oamenii deseori cred ca in decursul procesului hipnotic ei pierd controlul starii de constienta si poate chiar a intregului organism, si se deschid invaziei unei persoane straine ce ar putea face ce vrea cu ei!
  • ​In mare, se cunosc putine despre posibilitatile reale ale activitatii cerebrale si, ca un firesc al nostru al oamenilor, ce nu stim umplem cu fantasme.De aceea, primele discutii cu pacientii in clinica sunt axate tocmai pentru a limpezi aceste prejudecati si a readuce hipnoza medicala la rolul ei de instrument terapeutic extrem de benefic in terapia psihologica si un ajutor de nadejde in oricare alta ramura medicala.

  PSIHODENTISTRY SAU TRATAMENTUL DINTILOR FARA DURERE CU DR. LORELEI NASSAR

  ​Am invatat hipnoza medicala in Universitatea de Medicina si Farmacie Tel Aviv, cu unii dintre maestrii mondiali in acest domeniu, psihologi de inalta tinuta si cu rezultate extraordinare, carti publicate in domeniu si multa experienta stiintifica.

  Asa s-a intamplat ca inca din prima secunda m-a fascinat acest domeniu, i-am vazut aplicabilitatea clinica, si cand in cadrul cursului noi, participantii, am facut procese de autohipnoza prin care am reusit sa ne debarasam de diferite negativitati inutile la momentul respectiv (eu, de pilda, m-am vindecat de frica de serpi). Astfel, am prins cu atat mai mult drag de aceasta disciplina.

  ​Ulterior, in clinica, aplicand la pacienti si vazand ca e de ajutor la oamenii cu frica exacerbata de dentist si care in toata viata lor nu fusesera intr-un cabinet medical din acest motiv, si ca in cateva sedinte am reusit sa cream o relatie de incredere si o colaborare optima, am fost si mai entuziasmata.

  SCADEREA PRAGULUI DE DURERE

  ​​Pentru ca, pe tot parcursul procesului de hipnoza medicala, omul din fata este in deplin control, si el stie si simte asta – isi poate scadea pragul la durere si categoric raspunsul emotional negativ la un stimul neplacut din trecut.

  Hipnoza e simpla in fapt, este vorba despre reactia corpului nostru la gandul nostru, iar cel mai folosit exemplu e sucul de lamaie – cand vorbim despre lamai se intampla… secretie de saliva crescuta. Ne lasa gura apa – asta inseamna ca gandul la lamaie a declansat o actiune in corp – si asta e tot!

  Orice gand declanseaza o actiune in corp, depinde numai de noi ca acesta sa fie pozitiv, vesel si optimist, si in acest mod ne alegem tonalitatea in care vrem sa traim – si nu e numai teorie.​