Come as you are!

ALBIRE DENTARA

La Clinica Dr. Nassar, medicii nostri specialisti ofera servicii de albire dentara cu laser, lampa UV si gutier individuale. Descopera acum procedurile de albire ale dintilor care te fac sa zambesti cu incredere.

ALBIRE DENTARA PROFESIONALA

Suntem din ce în ce mai fascinați de dintii albi. Zilnic vedem în filme celebrități care au dinții strălucitori și am vrea să le semănăm.
Pentru a înțelege mai bine ce tip de albire se potrivește fiecăruia, iată o scurtă clasificare a categoriilor de albire care există :
1) albire externă / a feței vizibile a dinților;
2) albire internă / a interiorului dintelui, atunci când acesta își schimbă culoarea, după ce a fost tratat endodontic.

ALBIREA EXTERNA

Albirea externă se clasifică, la rândul ei, astfel:
​​A) albire cu laser – biolaser
B) albire cu lampa UV
C) albire cu gutiere individuale
D) albire cu gutiere prefabricate (comert )

Primele 2 tipuri de albire (A si B) se pot realiza doar în cabinetul stomatologic, sub supravegherea medicului dentist.

​Al treilea tip, cel cu gutiere individuale (C), are o fază ce se realizează doar în cabinet, urmată de albirea propriu zisă ce se poate face și acasă, și la clinică.

ALBIREA INTERNA

Acest tratament se realizează doar la stomatolog. În cadrul consultatiei, va fi analizată o radiografie retroalveolară a dintelui sau dinților afectați, corectitudinea tratamentului endodontic și a restaurarii post tratament.

Aici pot exista mai multe directive ce vor fi discutate, in detaliu, cu pacientul. În general, este recomandat retratamentul endodontic al dintelui, restaurarea acestuia în funcție de:
distrucția coronară (pierderea de țesut dentar sănătos) cu obturatie coronară
pivot sau coroana de acoperire
pivot și coroana de acoperire

​Eventualele discrepanțe mari de culoare se tratează complex, fiind nevoie de o reabilitate protetică a grupului frontal de dinți, pentru a obține nivelul de estetică dorit de pacient.

ALBIREA DINTILOR ACASA

Tratamentul de albire se face acasa cu peroxid de hidrogen (ca substanță activă) ce se gasește în produsele comerciale în concentrații diferite, asociată sau nu cu alte substanțe ajutătoare. Însă TIMPUL DE EXPUNERE este mai important decât concentrația substanței. Cu cât este mai îndelungat, cu atât este mai puțin benefic pentru sănătatea smalțului. De aceea, se recomanda ca primă variantă de albire cea porfesionala, cu LASER.

​Produsele comerciale au specificații diferite în ceea ce priveste uzul lor în propriul camin, de la 30-40 minute până la 12 ore.

​În cazul în care vă doriți o albire dentară este important să luați în calcul o consultație la medic, pentru a afla despre eventualele contraindicații locale sau generale ale acesteia.

​De exemplu, dacă aveți dinții integri, trebuie analizată eventuala prezență a tartrului (detartrajul si periajul sunt obligatorii înainte de albirea dentară) sau dacă există carii incipiente sau deja cavitare pe dinți.

Dacă dinții sunt cu obturații (plombe deja existente), rețineți că acestea nu se albesc si e foarte posibil să primiți indicația de a le schimba după albire (procedură recomandată la 2 săptamani după efectuarea albirii, deoarece eliberarea moleculelor de oxigen influentează adeziunea materialelor dentare).

Dacă dinții sunt acoperiti cu coroane sau fațete, atunci se ia în calcul viitorul estetic din mai multe perspective ( inclusiv protetice), si nu doar albirea în sine.

ALBIREA PROFESIONALA, LA STOMATOLOG

ALBIREA CU LASER

Varianta de albire dentara profesionala cu laserul durează aproximativ 8 minute.

ALBIREA CU LAMPA UV

Timpul de albire in cazul lampii UV este de 20 de minute.

ALBIREA CU GUTIERE INDIVIDUALE

Tratamentul de albire cu gutiere (individuale) este de 30-40 minute. ​

Medici stamatologi

SPECIALISTUL TAU IN ALBIREA DINTILOR

Dr. Anca Constantin

Medic stomatolog

Anca Constantin


Specialist endodontie, estetica, protetica, pedodontie & preventie orodentara.


PROGRAMARE ONLINE